Performing art

Moderne, jazz og showdans

Performing Arts består av de sceniske dansestilene moderne, jazz og showdans. Sentralt i grenen står forståelsen for teknikk og evnen til formidling.

 

Moderne dans, også kjent som samtidsdans/contemporary, er en friere sjanger. Moderne bryter med den klassiske teknikken, samt har mer gulvarbeid og kan ha flere akrobatiske elementer. Jazz derimot tar flere trinn fra balletten, samtidig som stilen i stor grad er opptatt av det musikalske og performative. Showdans består både av moderne og jazzdans. Det som gjør det til sin egen stil, er ønsket om å formidle noe konkret, som et tema, en historie, eller en karakter. Det kan for eksempel være Peter Pan, Annie, Oliver Twist osv. 

Det er mulig å konkurrere i Performing Arts både nasjonalt og internasjonalt gjennom International Dance Organization (IDO). 

På konkurranser kan man stille i solo, duo, gruppe og formasjon. Alle som ønsker kan stille i Norge, og etter opptjente poeng kan man reise utenlands til Europa- og verdensmesterskap. For å oppnå dette kreves en sterk fysikk og psyke, lidenskap og gnist. Først og fremst er det ikke det "å bli god" som står i fokus, men danseglede og fellesskap. Sammen utvikler vi oss.